Зміни в правилах про працевлаштування іноземців в Польщі.

Увага! Термінове повідомлення!

Настав час прояснити ситуацію, щодо зміни в правилах про працевлаштування іноземців в Польщі. 
Перше і головне: наразі всі правила залишаються в силі. Тобто змін після Нового року не буде. 
Інформація, яку ми отримали з Міністерства сім’ї, праці та соціальної політики Республіки Польща, підкреслює, що наразі законопроект на стадії розгляду і затвердження, триває робота над вдосконаленням нових правил. 
Всі дозволи на працю в Польщі (oświadczenia і zezwolenia na pracę) залишаються і будуть видаватись в нормальному режимі. 
Якщо говорити про нові правила, то вони замінять старі як тільки будуть опрацьовані міністерством. 
Новий проект передбачає, що всі старі дозволи замінять на нові, так званні сезонні дозволи. 
На сезонну роботу до Польщі зможуть їхати усі охочі. Через те, що кількість працівників різко зростає у певні пори року (здебільшого навесні та влітку), польськім підприємствам і далі буде дозволено брати на роботу іноземців. У разі отримання такого дозволу, працювати іноземці в Польщі зможуть протягом 8 місяців на рік у трьох окреслених сферах діяльності, а саме – туризм, садівництво, сільське господарство. 
Роботи які не підпадають під категорію сезонних (тобто не стосуються сільського господарства, садівництва, туризму) будуть підпадати під категорію короткострокових. Дозвіл на таку короткострокову роботу в Польщі можна буде отримати на 6 місяців. 
Дозволи на короткострокову роботу в Польщі будуть надаватися громадянам України, Вірменії Росії, Білорусі, Грузії, Молдови. Тобто громадяни тих країн, які в даний час використовують систему освідчень (oświadczenia). 
Працювати за таким дозволом дозволяється у фізичних та юридичних осіб.

www.west-alliance.com.ua